1 מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק. אם הוא דביק מדי מוסיפים מעט קמח.
2 מערבבים את כל החומרים למילוי הריקוטה.
3 משטחים מעט את הבצק ומעבירים במכונת פסטה לרידוד נוסף, עד שהוא דק מספיק. מניחים על חצי מכמות הבצק במרווחים שווים כפית ממילוי הריקוטה. מכסים בחצי השני של הבצק. מהדקים מסביב ל"גבעות" המילוי, וקורצים את חותכים את הרביולי.
4 מכינים את הרוטב: מטגנים את התבלינים היבשים, הבצל והשום במעט שמן עד להתרככות. מוסיפים את רוטב העגבניות ואת חצי העגבנייה חתוכה לקוביות וממשיכים לטגן. מוסיפים את השמנת המתוקה ומערבבים עד שמתקבל צבע ורוד אחיד. מוסיפים את עלי הבזיליקום והאורגנו.
5 מרתיחים בסיר מים עם מלח ומעט שמן. כשהמים רותחים מכניסים את הרביולי ומבשלים במשך 4 דקות.
6 מסננים ומגישים עם הרוטב. ניתן לזלף שמן זית ופרמזן מעל.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.