1 קרם הארטישוק הירושלמי: שמים את כל המרכיבים בסיר ומבשלים עד לריכוך מלא של הארטישוקים. מסננים מהנוזלים. טוחנים בבלנדר עם כף מהנוזלים שנשארו. מסננים דרך מסננת.
2 תפוחי האדמה הממולאים: מחממים תנור ל-180 מעלות. מיישרים את קצוות תפוחי האדמה. מרוקנים את התוכן בעזרת כף פריזיין. מקלפים בעזרת סכין טורנה לצורת משושה. מערבבים את כל חומרי הרוטב. טובלים את תפוחי האדמה ברוטב וממלאים טיפה בחור שנוצר. מניחים בתבנית על נייר אפייה. מכסים בנייר כסף ואופים כ-50 דקות, עד לריכוך של תפוחי האדמה. מסירים את הכיסוי ואופים עוד שמונה דקות נוספות.
3 למילוי: קוצצים בצלצלי שאלוט ומטגנים קלות בשמן זית וחמאה. קוצצים פורטובלו, פורצ'יני יבש וכבוש ומוסיפים לשאלוט. ברגע שהמסה רכה מורידים מהאש, מקררים מעט ומוסיפים גבינת שמנת, מעט שמן כמהין ומעט רוטב וורצ'סטר.
4 ראשי הפטריות: שמים את הפטריות בתבנית קטנה עם ציר הטלה ומי הפורצ'יני ואופים עד לריכוך. מסננים מהציר ומשחימים בתנור כ-3 דקות.
5 סירופ יין אדום: מצמצמים יין פורט כמעט עד לכדי סירופ. מצמצמים ציר טלה ומאחדים בין הנוזלים. מוסיפים חמאה ושמנת ומצמצמים מעט.
6 הרכבת המנה: ממלאים את תפוחי אדמה במלית הפטריות ואופים בתנור כ-8 דקות. מפלפלים צלעות וצורבים במחבת חמה עם שמן זית. ממליחים צלעות, מסדרים קרם ארטישוק בצלחת עם כף בצורת טיפה. שמים 2 תפוחי אדמה בקצה הצלחת. טובלים 2 פטריות בסירופ יין ומכסים את תפוחי האדמה. מושחים צלעות בסירופ יין ומסדרים בקצה השני של הצלחת.
7 שמים גבעול תימין על הצלעות. מטפטפים מהסירופ על הצלחת.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.