1 מכינים את הטחול: שוטפים אותו ומנגבים היטב. פותחים פתח קטן עם סכין חדה, עמוק, ממליחים ומפלפלים מבפנים. מערבבים את כל חומרי המילוי ודוחסים פנימה עד שהטחול הופך לכדור. סוגרים עם קיסם.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מחממים בסיר מעט שמן זית וצורבים את הטחול מכל הכיוונים. מוסיפים מים לכיסוי ואת הפלפל הלבן, אגוז המוסקט וההל. מביאים לרתיחה.
3 מכניסים את הסיר לתנור וכל כמה דקות מרטיבים את הטחול עם הרוטב והופכים אותו מדי פעם. אופים עד שהטחול רך ומוכן
4 מכינים את הציר: ממיסים בסיר לחץ את החמאה ושמן הזית ומטגנים את השוק עד שהיא משחימה מעט. מוסיפים את הירקות ומטגנים עוד דקה או שתיים. מכסים במים רותחים, מוסיפים את התבלינים, מערבבים ומבשלים כשעה. פוצחים את הסיר, מסננים את הציר לקבלת ציר נקי ומחזירים לסיר.
5 מכינים את הקובה: משרים בורגול במים רותחים כ-10 דקות. לאחר מכן טוחנים את הבורגול במטחנת בשר עם קצת בשר טחון עד שמתקבל בצק.
6 מכינים את מילוי הבשר: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבשר והבצל עם כל התבלינים עד שהבשר משנה את צבעו.
7 מכינים את מילוי החמאה: מערבבים את החמאה הרכה עם השום והנענע ומגלגלים לגליל. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שהגליל מתקשה.
8 יוצרים מבצק הבורגול צורות של קובה. ממלאים חלק בתערובת הבשר וחלק בחתיכה קטנה מגליל החמאה המתובל. מביאים את הציר המסונן לרתיחה ומבשלים בו את הקובות עד שהן רכות.
8 מגישים: מערבבים את היוגורט, הלבנה, השום, הקמח השמן והמלח עם 2 מצקות מהציר. מסדרים בצלחת את היוגורט ומעליו את הקובות והטחול.