1 מכינים ציר: מכניסים את חומרי הציר לסיר עם מים רותחים ומבשלים על אש נמוכה כשעה, שעה וחצי.
2 מבשלים את הסלקים במים (בנפרד מהציר) עד שהם מתרככים. טוחנים ומוסיפים להם רבע כוס ציר ירקות.
3 חותכים בצל וכותשים שום. מטגנים אותם במחבת עם חמאה ושמן זית, עד שהבצלים מזהיבים. מוסיפים את הריזוטו, מערבבים עד שכל הגרגרים מכוסים בחמאה. אחרי דקה של ערבוב, מוסיפים חצי כוס של ציר, וממשיכים לערבב עד שהציר מתאדה.
4 מערבבים כף מהסלק הטחון ומערבבים, מוסיפים קצת ציר וקצת סלק לסירוגין, תוך כדי ערבוב עד שהריזוטו מבושל לגמרי.
5 טוחנים באופן גס במעבד מזון את הערמונים והפטריות. מוסיפים לריזוטו ומבשלים כ-3 דקות. מוסיפים עוד קצת חמאה ומפזרים פרמזן לפי הטעם. מעבירים לקירור כ-20 דקות.
6 שמים ב 3 קערות: ביצים טרופות, קמח ופירורי לחם.
7 מוצאים את הריזוטו מהמקרר, יוצרים ממנו כדורים בגודל בינוני ומגלגלים אותם בתוך הקערות לפי הסדר: קמח, ביצים, פירורי לחם. נותנים להם לנוח כ-10 דקות בצד.
8 מכדררים את הכדורים שוב עוד קצת, עד שהם מקבלים צורה מושלמת ומטגנים אותם בשמן עמוק עד שהם מזהיבים.
9 הכנת הרוטב: חותכים בצל ושום, מכניסים לסיר עם שמן זית חם ומערבבים. מוסיפים מלח גס וקופסא וחצי עגבניות מרוסקות או שלמות. מוסיפים קצת סוכר וקצת רסק עגבניות (כף וחצי). מערבבים, מכסים ומבשלים על איש נמוכה. נותנים לרוטב להתבשל כחצי שעה. לאחר חצי שעה להוסיף כרבע כוס שמנת לבישול, מערבבים היטב ומוסיפים אורגנו, פלפל שחור ומלח לפי הצורך. טוחנים במעבד מזון עד שהמרקם חלק.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים