1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומניחים בצד.
2 מפרידים את הכרובית והברוקולי לתפרחות ומגרדים אותן בפומפייה עד לקבלת פתיתים קטנים.
3 ממיסים את החמאה במחבת רחבה. מוסיפים את שן השום ופתיתי הברוקולי והכרובית. מבשלים מעל להבה גבוהה תוך כדי ערבוב כ-4-5 דקות עד לריכוך הפירורים.
4 בסיר נפרד שמים את השמנת, גבינת המסקרפונה והחלב, ומערבבים עד לאיחוד.
5 מוסיפים לסיר מלח, פלפל, את גרידת הלימון, מעט מיץ, 2 עלי מרווה ומעט פרמזן, ומביאים לרתיחה.
6 מוסיפים לסיר עם תערובת השמנת את פירורי הכרובית והברוקולי.
7 מוסיפים את הפסטה עד שהיא סופגת היטב את הנוזלים - אם הנוזל סמיך מדי, מוסיפים עוד ממי בישול של הפסטה. טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. מגישים עם עוד גבינת פרמזן מגוררת מלמעלה וניתן לקשט בפרחי ברוקולי טריים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.