1 בסיר קטן מטגנים את האורז עם מעט שמן עד להזהבה. מוסיפים את הגזר, הפלפל, השום, התבלינים והבוטנים. מערבבים ומטגנים כמה דקות. מוסיפים 4 כוסות מים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות, עד שהאורז מוכן.
2 מטגנים את הבשר עם בצל ותבלינים עם חמאה ושופכים לתערובת האורז.
3 לוקחים קערה עגולה ומשמנים את הדפנות. מסדרים בה עלי פילו במעטפת, ממלאים בתערובת האורז, סוגרים היטב, ומשחררים מהקערה. מכניסים לתנור לכ-10 דקות.
4 מכינים סלט ערבי מכל המרכיבים ומגישים לצד הפילו הממולא.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.