1 מרתיחים בסיר את המים וכשהם רותחים מוסיפים את הפולנטה תוך כדי ערבוב איטי כדי שלא יווצרו גושים.
2 כשהתערובת מסמיכה אחרי כמה דקות מוסיפים חלב, שמנת לבישול (שומרים 2-3 כפות בצד בשביל הפטריות), גבינות וחמאה תוך כדי ערבוב, עד שהתערובת הופכת רכה ואחידה
3 בינתיים מכינים את הפטריות: מחממים במחבת חמאה ושמן זית, וכשהחמאה נמסה מוסיפים בצל, שום וכרישה עד לריכוך
4 מוסיפים את הפטריות הטריות והמיובשות ומטגנים מעט.
5 מוסיפים את השום ואת האספרגוס למחבת יחד עם שמן כמהין אם רוצים.
6 מוסיפים את השמנת לבישול שהשארנו בצד יחד עם חופן גבינת פרמזן מגורדת ומערבבים. מכבים את האש.
4 בצלחת מורחים את הפולנטה, מוסיפים מעל את הפטריות והאספרגוס ומפזרים קצת שמיר וגבינת פרמז'ן מגורדת.