1 מחממים בסיר בצל, כרישה, שום ושומר יחד עם צתרה ורודה, עלה דפנה, קליפת תפוז וכוכבי אניס.
2 מוסיפים עגבניות חתוכות, רסק ו-3 ליטר מים רותחים.
3 מוסיפים זעפרן, מערבבים ומוסיפים מלח, פלפל ואת כל הראשים, הזנבות ושלדי העצמות של הדגים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים 40 דקות על אש בינונית.
4 מסננים את המרק תוך מעיכה של כל המרכיבים, כדי לא להפסיד את המיצים שלהם, ומחזירים לסיר.
5 מחממים על אש נמוכה ומוסיפים קמח אורז באיטיות רבה עד לקבלת סמיכות רצויה.
הבגט:
1 מערבבים את השמרים עם קצת מים ומוסיפים את המלח. מעבירים את הקמח לקערה ויוצרים גומה. שופכים פנימה את תערובת השמרים ומערבבים ביד אחת, תוך הכנסת הקמח מהצדדים. מוסיפים פנימה בהדרגה את שאר המים תוך ערבוב גס עד לקבלת בצק דביק.
2 מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח, ומקפלים אותו 4-5 פעמים, כל פעם מצד אחר. לפני כל קיפול יוצרים חורים קטנים בבצק בעזרת האצבעות.
3 מעבירים את הבצק לקערה גדולה ומכסים במגבת רטובה.
4 מחממים תנור כ-10 דקות על 50 מעלות, ומכבים. מכניסים את קערת הבצק לתנור הכבוי לתפיחה של שעה. מוציאים.
5 מחממים את התנור ל-220 מעלות, ומניחים בתחתיתו כלי חסין חום עם מים, ליצירת אדים.
6 מעבירים את הבצק למשטח מקומח וחותכים ל-4. יוצרים צורה גסה של בגט מבלי ללוש את הבצק יותר מדי.
7 מקמחים תבנית ייעודית לבגט ומסדרים את הכיכרות. חורצים בעזרת סכין חדה חתך לכל אורך החלק העליון של הכיכרות.
8 אופים 25 דקות.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.