1 משרים את פטריות השיטאקה בכוס מים מבעוד מועד עד לריכוך.
2 פורסים את קוביית הטופו לאורכה ל 6 פרוסות בעובי 3-4 מ״מ. מניחים את הפרוסות על מגבת נקייה, עוטפים אותן במגבת נוספת ולוחצים קלות לספיגת עודפי הנוזלים.
3 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הטופו בשמן הרותח 2-3 דקות עד שהוא מזהיב קלות. מוציאים מהשמן החם ומצננים על גבי רשת להגרת שמן עודף.
4 בסיר גדול מרתיחים מים. כשהמים רותחים מניחים בהם את פרוסות הטופו ולוחצים עליהן בעדינות כדי שישקעו, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 5 דקות. מוציאים את הטופו מהמים עם מסננת.
5 במחבת רחבה ועמוקה מערבבים ציר דאשי, סוכר, מירין ורוטב סויה, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מטביעים את פורוסות הטופו בציר שבמחבת, מכסים במכסה, ומבשלים במשך 15 דקות. הופכים את הכיסונים וממשיכים לבשל במכסה פתוח עוד 20 דקות או עד שהציר מתאדה לחלוטין. אם לא התאדה: מסננים את הכיסונים מהנוזלים ומחזירים למחבת , מכסים את המחבת וממתינים עד לקירור הכיסונים. 6. בינתיים מגררים את הגזר בפומפייה עדינה.
7 סוחטים את פטריות השיטאקה מנוזלי ההשריה, מסירים מהן את הרגליים, וקוצצים אותן לחתיכות קטנטנות. את הנוזל שומרים בצד.
8 מחממים שמן במחבת, ומקפיצים עליו את הגזר והפטריות למשך 3 דקות תוך ערבוב. מוסיפים 3 כפות ממי ההשריה של פטריות השטאקה, סאקה, מירין, סוכר ורוטב סויה.
9 מוסיפים למחבת את האורז מנמיכים את הלהבה למינימום. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מידי פעם עד שכל הנוזלים מתאדים.
10 מניחים אחת פרוסות הטופו על קרש עץ וחותכים את מלבן הטופו לשני ריבועים שווים. כל חצי פרוסה פורסים במרכזה בזהירות רבה ליצירת ״כיס״ קטן (כמו שפותחים פיתה). חוזרים על אותה פעולה עם כל פרוסות הטופו.
11 יוצרים מהאורז 12 כדורים. כל כדור מכניסים לאחד מכיסי הטופו, מקפלים את הקצוות, ומניחים את הכיסון על הקיפול. מגישים.