1 מטגנים את פרוסות הבצל בסיר רחב עד שהזהיבו - בערך 12 דקות. מניחים בנייר סופג לספיגת עודפי השמן.
2 זורים על נתחי העוף מעט מלח, ½ כפית אבקת הצילי, ¼ כפית אבקת כורכום, 1 כפית כוסברה טחונה ו- ½ כפית כמון טחון. מוסיפים ¾ כפית מחית ג'ינג'ר, ¾ כפית מחית שום, כף מיץ לימון ומשהים לרבע שעה לפחות.
3 מרתיחים בסיר ¾ 2 כוסות מים ומוסיפים מעט מלח, 1 עלה דפנה, 2 תרמילי הל, 1 מקל קינמון, 3 שיני ציפורן ו-3 גרגירי פלפל שחור. לאחר הרתיחה מוסיפים את האורז וכשכמות המים הצטמצמה, מכסים היטב ומבשלים על להבה נמוכה למשך 10 דקות.
4 מחממים 2 כפות שמן בסיר על אש בינונית. מוסיפים 1 עלה דפנה, 2 תרמילי הל, 1 מקל קינמון, 2 שיני ציפורן ו-3 גרגירי פלפל שחור. מטגנים קלות, עד להפצת ריח נעים.מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד להשחמה.
5 מוסיפים ¾ כפית מחית ג'ינג'ר ו- ¾ כפית מחית שום ומטגנים קלות.
6 מוסיפים ½ כפית אבקת צילי, ¼ כפית אבקת כורכום, 1 כפית כוסברה טחונה ו-½ כפית כמון טחון ומטגנים כ-2 דקות. מוסיפים את העוף ומטגנים כ-5 דקות. מוסיפים ½ כוס מים ו- ½ כפית אבקת גארם מסאלה ומערבבים היטב. מבשלים עד שהמים מצטמצמים.
7 לפני ההגשה - מערבבים יחד את הבצל המטוגן והכוסברה הקצוצה ומניחים בצד.
8 משמנים תחתית של סיר רחב ומפזרים בתחתית כמחצית מהאורז ומשטחים. מפזרים מעט גארם מסאלה. שמים חצי מתערובות הבצל והכוסברה וחצי מכמות האפונה. מוסיפים את העוף ומעליו את יתרת האורז והאפונה, מעט מיץ לימון, וגארם מסאלה. מכסים את הסיר במכסה מחממים על אש קטנה כ-10-15 דקות, עד שהטעמים התמזגו היטב.
9 מניחים את התערובת החמה בצלחת הגשה ומקשטים בבצל המטוגן והכוסברה.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.