1 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל, הבשר הטחון, הצ'ילי והפלפל החריף, מוסיפים מלח ופלפל.
2 בסיר בנפרד מחממים שמן ומבשלים בו את העגבניות והשום. מתבלים במלח ופלפל (לבשל 10 דקות).
3 חותכים את החציל לפרוסות דקות ומטגנים בשמן חם.
4 מכינים את הבשמל: מרתיחים חלב בסיר. בסיר נפרד מחממים חמאה עד שהיא נמסה, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב.
5 כשהחלב רותח מוסיפים את החלב והתבלינים לחמאה, מערבבים עד שהרוטב מסמיך.
6 מחממים תנור ל- 180 מעלות.
7 מסדרים בתבנית את החציל, מעליו את הבשר ושוב פרוסות חציל. מעל הכול יש להוסיף את רוטב הבשמל ואת האמנטל המגורד.
8 לאפות בתנור כשעה.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (3 מנות):
אנרגיה | 942 קלוריות |
חלבונים | 58 גרם |
פחמימות | 66 גרם |
שומנים | 50 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב של העונה החדשה