1 מערבבים במיקסר את כל מרכיבי הבצק למעט המים ומוסיפים את המים בהדרגה.
2 מוציאים את התערובת שנוצרה מהמיקסר ולשים ידנית (ניתן להוסיף עוד קצת מים במידת הצורך). מורחים בשמן ושמים בצד למנוחה קלה.
3 מילוי עגבניות: מחממים תנור ל-230 מעלות. צולים את העגבניות, הגמבה, הפלפל החריף והבצל עד לצריבה טובה של הקליפה. מוציאים מהתנור ומקלפים.
4 חותכים את הירקות לקוביות גסות ומעבירים למחבת. מתבלים במלח ופפריקה חריפה. מבשלים כ-20 דקות וטוחנים במעבד מזון בפולסים עדינים.
5 סלט מנגולד: מרתיחים סיר עם מים, חולטים את עלי המנגולד ומעבירים לקערת קרח.
6 מטגנים את הבצל במחבת עד הזהבה ומוסיפים את המנגולד והתבלינים. מטגנים מעט, כדי לשמור על הפריכות של עלי המנגולד. מוסיפים מיץ לימון ומערבבים.
7 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ובעזרת חמאה רכה או שמן פותחים אותם על משטח נקי (כמו מופלטה). מחממים מחבת ומטגנים את הבצק דקה מכל צד. מניחים בצד.
8 מחממים תנור ל-200 מעלות.
9 מרכיבים את המנה על מחבת: מניחים דף בצק, מורחים רוטב עגבניות, מניחים דף בצק נוסף ומורחים שוב מהרוטב. בשכבה האחרונה מפזרים את סלט המנגולד.
10 מפזרים גבינה בולגרית (או כל גבינה אחרת). יוצרים במרכז גומחה, שוברים פנימה ביצה ואופים עד שהביצה עשויה אך עדיין לא קשה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.