1 להכנת הציר: מניחים את אדרות הדג בתבנית תנור עם נייר אפייה או אלומיניום. מורחים אותן במחצית מהחמאה ויוצקים מעל סומאק. שמים בתבנית גם את הבצלים החתוכים גס. מעבירים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות וצולים רבע שעה, עד לקבלת צבע זהוב.
2 במקביל, מטגנים בשאר החמאה את שאר הירקות (פטריות, כרישה, גזר) לציר בסיר גדול, בערך 10 דקות או עד שהתרככו. מוסיפים את עלי הדפנה, הכמון, הכוסברה, הפלפל שחור וכוכב האניס.
3 מוסיפים את האדרות הצלויות והבצל (עם הנוזלים שנגרו בתבנית, מוסיפים 2 ליטר מים ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל על להבה בינונית 45 דקות, עד לקבלת מרק בטעם מעודן. מוסיפים מלח גס לפי טעם.4. מעבירים את המרק דרך מסננת שממוקמת מעל קערה או סיר גדול, סוחטים טוב טוב כדי להוציא את כל הנוזלים. את האדרות ושאריות הירקות זורקים.לוקחים 2 כוסות מהציר המסונן ושומרים בצד.
5 להכנת האורז: מטגנים 2 בצלי שאלוט ב-25 גרם חמאה עד הזהבה (בערך 10 דקות). חצי מהכמות שומרים בצד להגשה, ולשאר הבצל מוסיפים את האורז המושרה והמסונן. מכסים ב-4.5 כוסות ציר (ס"מ מעל גובה האורז). מרתיחים, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 17 דקות עד שהאורז מוכן.
6 מחממים מחבת רחבה מעל להבה גבוהה. מוסיפים את החמאה שנותרה (25 גרם) ומטגנים את פילה הדג עם צד העור כלפי מטה, בערך 3 דקות או עד צריבה יפה. הופכים ואז מוסיפים בהדרגה מציר הדגים שנשמר בצד, חצי כווס בכל פעם, עד שהדג מבושל לחלוטין והתקבל רוטב קצת סמיך. כשהדג מוכן, אחרי 8 דקות בישול בערך, סוחטים מעל את הלימון.
7 שמים את האורז בצלחת הגשה, מעל את הפילה, אפשר לקשט בפטרוזיליה, כוסברה או בצל מטוגן.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.