1 מערבבים את חומרי הלחם לבצק, מכסים ומתפיחים חצי שעה. לשים שוב ועוטפים בשמן. ממתינים עשר דקות ומחממים בינתיים תנור ל-230 מעלות. משמנים תבנית בספריי שמן ומניחים עליה את הבצק. אופים כחמש דקות ב-230 ואז מנמיכים ל-180. אופים כ-20 דקות.
2 פורסים מהלחם המוכן 2 פרוסות ברוחב של 3 סנטימטר ומכניסים שוב לאפייה.
3 עלי חובזה: שוטפים טוב טוב ולא מורידים את הגבעול עד הסוף. קוצצים. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את החובזה הקצוצה וממשיכים לטגן. מתבלים במלח, פלפל גרוס שחור ומעט הל ומבשלים כעשר דקות. מוסיפים מעט מיץ לימון.
4 מעל מוסיפים ביצה עלומה: שמים בסיר מים וחומץ, מביאים לרתיחה, שוברים ביצה, מחכים כ-2 דקות ומוציאם לנייר סופג.
5 עוד מוסיפים מעל: בצל ירוק קצוץ, פלפל צ'ילי אדום, פלפל צ'ילי צהוב וצנונית, הכל קצוץ דק דק.
6 הרכבת המנה: שורפים את הלחם עם ברנר, מורחים עליו שום ומשפשפים עגבנייה. מניחים את עלי החובזה ומעל את הביצה, הצנונית, הפלפלים והבצל. בכוסית שמים יוגורט עזים ומגישים יחד.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.