המצרכים :לחול השוקולד:
לקוביות הקפה:
לבצק הפריך:
לקציפת השמנת ועיגולי בישקוטי:
לגנאש:
אופן ההכנה:1 חול שוקולד: מחממים את הסוכר והמים לטמפרטורה של 130 מעלות. 2 מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים במהירות עד לקבלת טקסטורה של אדמה. 3 קוביות קפה: מבשלים את האספרסו עם הסוכר והאגר אגר כ-3 דקות ברתיחה, מעבירים לתבנית ושולחים למקרר לשעה. לאחר הקירור חותכים לקוביות. 4 בצק פריך: מערבבים את הקמח עם החמאה, הקינמון ואבקת הסוכר. מעבדים במעבד מזון ומרדדים. 5 אופים את הבצק המרודד כ-15 דקות בחום של 180 מעלות. 6 קציפת שמנת: מקציפים את השמנת עם הסוכר ומקפלים פנימה את האספרסו. מצננים. 7 טובלים בישקוטי בקפה וחורצים עם רינג לצורת עיגולים. 8 הגנאש: מחממים את השמנת עם האספרסו. כשהנוזל מגיע לרתיחה שופכים פנימה את השוקולד הלבן, ומערבבים היטב. מעבירים לשעה במקרר. 9 הרכבת המנה: מניחים על הצלחת קצת מכל דבר. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים למערכת אוכל טוב.
לכל אוהבי הקפה ההרפתקנים - נספרסו השיקה עכשיו מהדורה מוגבלת של תערובות קפה בטעמי עוגות וינאיות. |