אופס, נשפך לי הקפהקינוח קפה חגיגי ומרשים עם חול שוקולד, קוביות קפה, בצק פריך, קציפת שמנת, עיגולי בישקוטי באספרסו וגנאש קפה. הכל ביחד זה "וואו" אמיתי על הצלחת, אבל אנחנו מרשים לכם להכין גם רק חלק מהמרכיבים
מתן חליבה
| מאסטר שף
| פורסם 22/11/16 12:07
צילום: אמיר מנחם, מאסטר שף
|
המצרכים :לחול השוקולד:
לקוביות הקפה:
לבצק הפריך:
לקציפת השמנת ועיגולי בישקוטי:
לגנאש:
אופן ההכנה:1 חול שוקולד: מחממים את הסוכר והמים לטמפרטורה של 130 מעלות. 2 מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים במהירות עד לקבלת טקסטורה של אדמה. 3 קוביות קפה: מבשלים את האספרסו עם הסוכר והאגר אגר כ-3 דקות ברתיחה, מעבירים לתבנית ושולחים למקרר לשעה. לאחר הקירור חותכים לקוביות. 4 בצק פריך: מערבבים את הקמח עם החמאה, הקינמון ואבקת הסוכר. מעבדים במעבד מזון ומרדדים. 5 אופים את הבצק המרודד כ-15 דקות בחום של 180 מעלות. 6 קציפת שמנת: מקציפים את השמנת עם הסוכר ומקפלים פנימה את האספרסו. מצננים. 7 טובלים בישקוטי בקפה וחורצים עם רינג לצורת עיגולים. 8 הגנאש: מחממים את השמנת עם האספרסו. כשהנוזל מגיע לרתיחה שופכים פנימה את השוקולד הלבן, ומערבבים היטב. מעבירים לשעה במקרר. 9 הרכבת המנה: מניחים על הצלחת קצת מכל דבר. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים למערכת אוכל טוב.
לכל אוהבי הקפה ההרפתקנים - נספרסו השיקה עכשיו מהדורה מוגבלת של תערובות קפה בטעמי עוגות וינאיות. |