1 שמים את היין בסיר קטן. מוסיפים מקל קינמון, ענבים ודבש ומצמצמים עד שמתקבלת רבע כמות מהמקור.
2 סיגר שקדי עגל: שורפים את החצילים בתנור עד לריכוך, מקלפים ושמים במסננת, כדי להיפטר מהנוזלים. טוחנים את בשר החצילים במעבד מזון עם שום, צ'ילי, שמן, מלח ופלפל, עד לקבלת קרם אחיד.
3 מטגנים את שקדי העגל מטגנים כדקה בלבד, ומתבלים במלח, מעט כוסברה ופלפל צ'ילי.
ממלאים את עלי הסיגר בתערובת שקדי העגל, מגלגלים וסוגרים עם קמח שמעורבב עם מעט מים. מעבירים למקרר עד הטיגון. לקראת ההגשה מטגנים בשמן עמוק.
4 מח עצם ממולא: שורפים את העצמות בתנור כ-10 דקות ב-200 מעלות. מוציאים את תכולת העצמות לקערה ומחזירים את העצמות לתנור.
5 מטגנים את כבד האווז יחד עם מח העצם (ללא שמן), מוסיפים מעט מלח ופלפל וקצת פלפל צ'ילי טרי ומורידים מהאש. מוסיפים שן שום, טוחנים למסה אחידה ונותנים לה להתקרר לטמפרטורת החדר. מעבירים לשקית זילוף.
6 לפלפלים במילוי בשר: פורסים את הבשר לרצועות דקיקות מאוד ושמים בקערה. יוצקים עליו את הבלסמי, הלימון הכבוש, גרידת התפוז, שמן זית, מלח ופלפל ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לשעה, עד לכבישה ואיחוד של כל הטעמים.
7 קולים את הפלפלים החריפים בתנור, מקלפים וממלאים בבשר.
8 הרכבת המנה: ממלאים כוס מרטיני או כוס שוט בקרם חצילים, ומניחים בפנים סיגר. את עצמות המוח מגישים עם כפית קטנה, ואפשר גם לפזר סוכר חום ולשרוף בברנר. לידו מניחים את הפלפל הממולא, ועל הכל שופכים רוטב יין מצומצם.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!