1 מכינים את הניוקי: מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומבשלים בהם את תפוחי האדמה עד שהם רכים.
2 בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות וכשתפוחי האדמה רכים מעבירים אותם לאפייה של 3-4 דקות כדי לייבש אותם מנוזלים.
3 מקלפים את תפוחי האדמה ומועכים אותם. מוסיפים את המלח, מוסיפים ביצה ואת הקמח ולשים לבצק. אם צריך, מוסיפים עוד קמח עד שמתקבל בצק רך אבל לא דביק מדי.
4 יוצרים מהבצק רצועה דקה וחותכים לחתיכות קטנות בעזרת סכין.
5 מכינים את קרם הכרובית: מביאים מים לרתיחה בסיר גדול ומבשלים בהם את הכרובית עד שהיא רכה. טוחנים אותה יחד עם שמן הזית, החמאה, השום, המרווה, הטימין, היין הלבן השמנת והצנוברים לקרם אחיד.
6 מבשלים את הניוקי במים רותחים בסיר גדול עד שהם צפים ומסננים אותם מהמים.
7 בינתיים מכינים את הרוטב: מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הצנוברים, הטימין והמרווה לדקה. מוסיפים את הניוקי ומטגנים אותם עד שהם משחימים מעט. נזהרים לא לשרוף את הצנוברים.
המתכונים כתובים כפי שהובאו על ידי המתמודדים.
8 מגישים בצלחת את קרם הכרובית ואת הניוקי מעליו.