1 מניחים את הטונה בסיר קטן, מכסים בשמן זית ומוסיפים את שאר המרכיבים. מבשלים על להבה נמוכה עד רתיחה, מורידים מהאש ונותנים לטונה להתקרר לגמרי בתוך השמן. לאחר שהטונה התקררה יש להוציא מהשמן.
2 לזלביה: מערבבים את כל המצרכים במיקסר עם וו גיטרה 10 דקות לבצק אחיד וחלק. מתפיחים את הבצק פעמיים. יוצרים כדורים קטנים ומטגנים בשמן עמוק חם עד להזהבה.
3 עגבניות צלויות: מתבלים את העגבניות לפי הטעם, מערבבים את כל המרכיבים ומסדרים בתבנית אפיה כשהקליפה כלפי מטה. צולים בתנור ב-100 מעלות שעתיים ומוציאים לצינון.
4 סחוג: טוחנים את כל המרכיבים במג'ימיקס ומוסיפים מים לפי הצורך עד לקבלת מרקם משחתי.
5 סלסת אנשובי: מערבבים את על המצרכים ומתבלים לפי הטעם.
6 הרכבת המנה: קולפים את תפוחי האדמה האפויים, מועכים לפירה ומערבבים עם כף מסלסת האנשובי או יותר לפי הטעם. קוצצים דק בסכין את העגבניות שהתקררו ומוסיפים מעט סחוג, לפי הטעם. מניחים את ממרח העגבניות על צלחת בצורת עיגול. במרכז העיגול של ממרח העגבניות מניחים את הביצה העלומה. מסביב לממרח העגבניות מניחים בצורה אסתטית את רבעי הלימון הכבוש, חתיכות הטונה, תפוחי האדמה עם האנשובי והזלביה.