1 מחממים תנור ל-250 מעלות.
2 מסדרים בתבנית רחבה שכבת מלח, מרטיבים אותה ומניחים את הדג (שימו לב, המלח חייב להיות רטוב). ממלאים את בטן הדג בפטרוזיליה ושתי שיני שום ומכסים בעוד מלח. אופים 18-22 דקות, לפי גודל הדג.
3 בינתיים מחממים בסיר רחב חצי כוס שמן זית ומוסיפים את שתי שיני השום הנותרות ואת הפלפלים החריפים. מטגנים על להבה לא גבוהה למשך 3-4 דקות, מגבירים את הלהבה ומוסיפים את יתרת שמן הזית.
4 מוסיפים את העגבניות ומניחים להן להתבשל כ-15 דקות בסיר מכוסה, עד שהן רכות. מערבבים מדי פעם. מתבלים במלח.
5 מכינים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
6 מוסיפים כמה קוביות חמאה לרוטב העגבניות, מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים על אש גבוהה. מביאים לרתיחה ומבשלים כדקה (עד שאין נוזלים בשולי הסיר).
7 פותחים את כיסוי המלח, מוציאים את הדג בעדינות ומסירים את העור.
8 מפרקים את בשר הדג לחתיכות גדולות ומכניסים לרוטב. מערבבים בעדינות.
9 מגישים עם זילוף של שמן זית, פטרוזיליה ובזיליקום קצוצים וזיתי טאסוס שחורים.
מתכוני התכנית מובאים כפי שנמסרו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים