1 מוזגים בנדיבות שמן לסיר בינוני, כך שיכסה את תחתית הסיר. כשהוא חם מכניסים את הבצל ומטגנים מעט – שלא ישחים ולא ישנה צבע.
2 טוחנים במעבד מזון את העגבניות, השום, הפלפל האדום ומעט מעלי הבזיליקום לבלילה חלקה ומעט אוורירית.
3 מוסיפים את בלילת העגבניות לבצל, מערבבים מעט ומנמיכים את האש.
4 מגרדים את הגזר בפומפייה ל"נחשים קטנים", או לחלופין קוצצים לקוביות מאוד קטנות במעבד מזון. מוסיפים לסיר, מערבבים וסוגרים במכסה.
5 מוסיפים מלח לפי הטעם וטועמים. בשלב זה אפשר (ומומלץ( להוסיף כף רסק עגבניות מדולל במים.
6 מוסיפים אורז ומים, מערבבים ומתבלים בפפריקה, גרידת לימון, אגוז מוסקט, פלפל שחור לפי הטעם, מעט סוכר ועלי בזיליקום קצוצים דק מאוד. טועמים, וממשיכים לערבב ולטעום כל כמה דקות.
7 מוסיפים חצי כוס מים או יותר, אם המרק מאוד סמיך.
8 מוסיפים עלה דפנה, מלח, סוכר ופלפל שחור לפי הטעם.
9 כאשר האורז מבושל והמרק קיבל את הטעם הרצוי לוקחים 3/4 כוס ממנו, טוחנים במעבד מזון לבלילה חלקה ומחזירים לסיר. לחלופין אפשר להשתמש בבלנדר מוט בתוך הסיר: טוחנים בעדינות ומעט, וטועמים.
10 מכינים את הרביכה: שמים במחבת נפרדת שמן וקמח ומביאים להזהבה. מוסיפים 2-3 כפות למרק ומערבבים היטב.
11 מבשלים על אש נמוכה עד שהמרק מקבל מרקם של מחית והנוזלים בו מצטמצמים.
12 להגשה מומלץ להוסיף כוסברה קצוצה דק.