1 שוטפים טוב טוב את האורז עד שהמים שקופים, שמים את האורז בסיר בינוני, מוסיפים ליטר וחצי מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 20 דקות. ברגע שהאורז רך הוא מוכן לעבודה (אין צורך לתת לו לנוח).
2 מחממים במקביל בסיר אחר, חומץ, סוכר ומלח עד שהסוכר נמס.
3 מוציאים את האורז מהסיר ומעבירים לקערה, עדיף מעץ. שופכים את תערובת הסוכר והחומץ על האורז (בשני סיבובים), מערבבים בכף עץ או צ'ופסטיקס כדי לא לשבור את האורז. נותנים לו להתקרר בערך שעה, אבל בשום מקרה לא מכניסים אותו למקרר כי זה הורס את האורז.
4 להכנת הרול: מצפים מחצלת לגלגול סושי בניילון נצמד. פורסים דף נורי על הניילון. לוקחים גודל של כדור טניס מהאורז ומשטחים על פני הדף. הופכים את הדף, ככה שצד האצה פונה אליכם.
5 מסדרים בשליש התחתון של הדף את רכיבי הרול השונים: מתחילים במריחה של לימון כבוש ואריסה, ואז מוסיפים את הטונה, כרשה מטוגנת, רצועת אבוקדו, 2-3 רצועות מלפפון, 2 רצועות גזר, רצועות קממבר וגבעולי העירית.
6 בעזרת המחצלת מגלגלים לרול הדוק. חותכים בזהירות ל-10 חתיכות יפות ומגישים.
* אם רוצים מטגנים את הרול השלם (לפני החיתוך): טובלים את הרול השלם בביצה הטרופה ואז מצפים בפנקו. מטגנים בשמן עמוק וחם עד להזהבה – בערך 2-3 דקות. מוציאים, נותנים לרול להתקרר ואז פורסים אותו ל-10 חתיכות יפות ומגישים מיד.
* להכנת רצועות הכרשה: לוקחים חצי כרשה קטנה (החלק הלבן בלבד) וחותכים לרצועות. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ונותנים לרצועות להתקרר.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.