1 תערובת הבשרים: קולים את זרעי התבלינים על מחבת חמה, מורידים מהאש וטוחנים או כותשים.
2 מערבבים בקערה את הבשרים, התבלינים, כוסברה קצוצה ושום ויוצרים עיסה אחידה. מטגנים על מחבת חמה עד שכל חלקי הבשר עשויים (לא לבשל יותר מדי).
3 מטגנים בסיר את הבצל, השום והסלרי עד להשחמה.
4 מערבבים את פרחי הכרובית עם מעט מלח ושמן זית וצולים בתנור להשחמה קלה.
5 מערבבים בקערה את תערובת הבשר המטוגן, הבצלים המטוגנים, הכרוביות השחומות, פטרוזיליה קצוצה ותבלינים.
6 מחממים תנור ל-190 מעלות. מכניסים את התערובת לכלי שנכנס לתנור (תבנית פיירקס או תבניות אישיות), שופכים את ציר הבקר עד לכיסוי כמעט מוחלט של הבשר וצולים ללא כיסוי 30-40 דקות (תלוי בגודל הכלי).
7 הלחם: מערבבים קלות במיקסר את המרכיבים היבשים, מוסיפים בהדרגה מים ולשים עד להיווצרות בצק גמיש. מניחים בצד להתפחה של 15-20 דקות.
8 מוציאים את התבשיל מהתנור ומרטיבים מעט את דופנות הכלי או הכלים. מרדדים את הבצק לעובי של כס"מ, חותכים לפי צורת הכלי ומצפים את הכלי בבצק. מהדקים את הקצוות לכלי עד לאיטום.
9 מחזירים לתנור ל-15 דקות נוספות, או עד שהבצק נראה זהוב ומוכן.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.