1 בסיר שטוח עם תחתית עבה מחממים את השמן.
2 מוסיפים את הפפריקה ,המלח ואת שיני השום אחרי שמועכים אותם קצת ומחממים על אש נמוכה. נזהרים שלא יישרף.
3 מוסיפים את פרוסות תפוח האדמה והגמבה ומוסיפים 2 כוסות מים פושרים.
4 מוסיפים את הפלפל החריף כשהוא חצוי לאורכו ומביאים לרתיחה עם מכסה סגור.
5 מנמיכים את האש לאחר 15 דקות ומוסיפים את פילה הדג. מפזרים מעל הכל כוסברה קצוצה גס ואת רבעי העגבנייה. טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך.
6 מכסים במכסה ומבשלים 10 דקות. מורידים את המכסה ומבשלים על להבה נמוכה עד שהרוטב מסמיך.
7 בזמן הבישול מכינים את הסלט: חותכים את הסלרי לפרוסות ומעבירים אותן למי קרח ל-10 דקות.
8 מסננים את הסלרי מהמים ומתבלים במעט שמן זית, מלח ומיץ לימון.
9 מוסיפים את בקבוקוני הלימון, פרוסות פלפל צ'ילי חתוכות באלכסון ואת קוביות הבצל הסגול. מערבבים היטב.
10 כשהדגים מוכנים, מניחים אותן בתוך הפיתות עם מעט רוטב ומגישים לצד הסלט.