הכנה המלית: 1 מרתיחים בנפרד 2 ביצים עם הקליפה ו-2 תפוחי אדמה. את הביצים (שלאחר הרתיחה הן הופכות לביצים קשות) חותכים לריבועים קטנים ואת התפוח אדמה מועכים כמו פירה. 2. לוקחים קערה ושמים בתוכה את חזה העוף חתוך לקוביות, שום, כוסברה ופטרוזיליה. 3. מכניסים לקערה את תפוח האדמה והביצים החתוכות, מוסיפים 2 ביצים (רק את החלמון ואת החלבון להשאיר בקערה בצד), 3 ביצים שלמות ו-4 כפות פירורי לחם. 4. מוסיפים תבלינים לפי הטעם. 5. מערבבים הכול יחד.
הכנת החציל: 1 פורסים את החציל לעיגולים אך לא חותכים אותו עד הסוף . 2. משרים את החציל בתוך קערית עם מים ומלח למשך שעה. 3. אחרי שעה מוצאים את החציל ומנגבים אותו מהנוזלים. 4. לאחר מכן מכניסים את המלית לתוך החציל. 5. מכינים מחבת עם 3 ס"מ של שמן. 6. לוקחים את הקערה עם החלבון של 2 הביצים שהשארנו בצד, מוסיפים רבע כוס שמן וטורפים את הביצים. 7. טובלים את החציל בשמן עם הביצה ומטגנים במחבת.
הכנת הרוטב: 1 שמים בסיר 8 שיני שום עם קצת שמן ומטגנים. 2. מוסיפים פפריקה ומיד 3 כפות של רסק עגבניות מהול בכוס מים. 3. נותנים לרוטב להתבשל 2-3 דקות, מוסיפים לרוטב 4 שוקיים של עוף ותבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, פפריקה, כורכום, אבקת מרק וכמון.
הכנת הפירה: 1 חותכים את הגמבות לריבועים קטנים ומטגנים. 2. מרתיחים 6 תפו"א, מרסקים לפירה ומוסיפים מלח, פלפל שחור, כורכום וקצת אבקת מרק. 3. מוסיפים את הגמבה לתפוחי אדמה ומערבבים.