1 הפיתות: במעבד המזון מכניסים את הקמח, השמרים, המלח והסוכר. מעבדים היטב.
2 מוסיפים את השמן והמים ומתחילים ללוש באמצעות וו הלישה. לשים כ- 10 דקות.
3 מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כ-40 דקות או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
4 מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומחלקים ל-10 מנות שוות.
5 צרים עיגולים ומרדדים באמצעות מערוך. מכסים את הבצק במגבת ומתפיחים 10 דקות נוספות.
6 אופים את הפיתות בתנור שחומם מראש לחום גבוה (250 מעלות) כ-5 דקות. (ניתן לראות את הפיתות תופחות ואת החלל שנוצר בתוכן). מוציאים מהתנור ומכסים במגבת לשמירת הטריות.
7 הברבוניות: מקמחים את הפילטים של הברבוניות בקמח וממליחים. במחבת רחבה מוסיפים שמן לטיגון, מכניסים את הברבוניות ומטגנים 2-3 דקות עד להשחמה. מעבירים לנייר סופג (ניתן לאפות את הברבוניות במידה ומעוניינים להימנע מטיגון עמוק).
8 לעגבניות הצלויות: חוצים את העגבניות ומסדרים בתבנית אפייה (הצד החצוי כלפי מעלה), מזלפים שמן זית ומפזרים מלח גס. מכניסים לתנור שחומם מראש 180-200 מעלות לכ-30 דקות.
9 לבצל הסומק: חותכים את הבצל לרצועות דקות. בקערה מערבבים את שאר החומרים ומשהים ל-15 דקות לפחות עד לריכוך של הבצל.
10 לציזיקי: בקערה מערבבים את היוגורט, השום והכוסברה. מזלפים מעט שמן זית ולימון. מוסיפים מלח לפי הטעם.
11 להרכבת המנה: חוצים את הפיתות. בכל חצי פיתה מכניסים ברבוניות, עגבניות צלויות, בצל וסומק ומזלפים ציזיקי מעל. מגררים מעט קליפת לימון לסיום. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים