להכנת הרוטב לתבשיל:
1 מבשלים את כל מרכיבי הרוטב בווק, על אש נמוכה ועד לקבלת מרקם תבשילי סמיך.
להכנת החצילונים הממולאים:
1 מבשלים 5 חצילונים (מחוררים מעט באמצעות מזלג) בסיר קטן עם מים רותחים למשך 10 דקות. מסננים את המים ומקררים.
2 מחממים במחבת את מיץ הלימון, הסוכר והמים, עד לקבלת מרקם של סירופ. (לשים לב שהסוכר לא יהפוך לקרמל).
3 מכניסים את החצילים למחבת ומבשלים במשך 40 דקות.
4 מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד להזהבה ומערבבים בקערה יחד עם הבצל המטוגן.
5 מוסיפים את האגוזים, מיץ הלימון, מעט כורכום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
6 מטגנים את כל התערובת שבקערה במשך דקה, וממלאים את החצילים בתערובת.
להכנת נתח הסינטה:
1 מושחים את הנתח בשמן זית, זורים מעט מלח ופלפל ומעסים היטב.
2 צורבים היטב ומשני הצדדים את הסינטה על מחבת פסים לוהטת.
3 מכניסים לתנור בחום של 240 מעלות לכ-10 דקות. מנמיכים ל-180 מעלות ומשאירים בתנור לעוד כ-10 דקות.
להגשה:
מניחים במרכז צלחת הגשה מהטנזיה החמוצה, עליה את נתח הסינטה ומסביב מסדרים את החצילונים הממולאים.