המצרכים (2 מנות):לרוטב התבשיל
לחצילים הממולאים
לסינטה
אופן ההכנה:להכנת הרוטב לתבשיל: 1 מבשלים את כל מרכיבי הרוטב בווק, על אש נמוכה ועד לקבלת מרקם תבשילי סמיך. להכנת החצילונים הממולאים: 1 מבשלים 5 חצילונים (מחוררים מעט באמצעות מזלג) בסיר קטן עם מים רותחים למשך 10 דקות. מסננים את המים ומקררים. 2 מחממים במחבת את מיץ הלימון, הסוכר והמים, עד לקבלת מרקם של סירופ. (לשים לב שהסוכר לא יהפוך לקרמל). 3 מכניסים את החצילים למחבת ומבשלים במשך 40 דקות. 4 מטגנים את פרחי הכרובית בשמן עמוק עד להזהבה ומערבבים בקערה יחד עם הבצל המטוגן. 5 מוסיפים את האגוזים, מיץ הלימון, מעט כורכום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. 6 מטגנים את כל התערובת שבקערה במשך דקה, וממלאים את החצילים בתערובת. להכנת נתח הסינטה: 1 מושחים את הנתח בשמן זית, זורים מעט מלח ופלפל ומעסים היטב. 2 צורבים היטב ומשני הצדדים את הסינטה על מחבת פסים לוהטת. 3 מכניסים לתנור בחום של 240 מעלות לכ-10 דקות. מנמיכים ל-180 מעלות ומשאירים בתנור לעוד כ-10 דקות. להגשה: מניחים במרכז צלחת הגשה מהטנזיה החמוצה, עליה את נתח הסינטה ומסביב מסדרים את החצילונים הממולאים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |