1 מכינים את השווארמה: חותכים את הבשר לרצועות דקות, מתבלים בכמון, כורכום, מלח ופלפל. מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב. משהים לספיגת טעמים (אפשר בינתיים להכין את הטחינה, הירקות והפנקייקס).
2 מכינים את הטחינה הירוקה: שמים את כל החומרים במעבד מזון, מוסיפים מי קרח לסמיכות רצויה עד שמתקבלת מחית חלקה וירוקה. טועמים ומתקנים תיבול.
3 מכינים את הירקות: חותכים את החציל לפרוסות בעובי כחצי ס"מ, ממליחים ושמים בצד לחצי שעה. את הגמבה מנקים מכל הגרעינים וחותכים לרצועות בעובי 2 ס"מ. את הבצל האדום קולפים (משאירים את החלק העליון ואת הבסיס) וחותכים לשישיות.
4 מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הפלפלים והחצילים עד לריכוך והזהבה. מוצאים ושמים על נייר סופג, מתבלים בפלפל ולגמבה מוסיפים גם מלח.
5 את הבצל האדום מטגנים בשמן זית כמה דקות. מוסיפים מעט סוכר חום ומערבבים היטב עד להתקרמלות של הבצל. מוזגים חצי כוס יין אדום למחבת, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים על אש קטנה עד לריכוך הבצל.
6 מכינים את הפנקייקס: מנפים קמח לקערה ומוסיפים את המלח. מוסיפים בהדרגה את הבירה והביצים וטורפים היטב. מכסים ומעבירים לקירור לחצי שעה.
7 מחממים מחבת טפלון לחום בינוני-גבוה. יוצקים מהתערובת למחבת משומנת קלות בשמן זית. מחכים שצד אחד יהיה מוכן ואז הופכים. הצד מוכן, כאשר הפנקייק ניתק בקלות מהמחבת, אחרי שמרימים את השוליים.
8 מחממים מחבת פסים היטב. כשהמחבת חמה מאוד מסדרים מחצית מכמות נתחי הבשר על המחבת, ממליחים וצולים כשתי דקות. הופכים ומורידים מיד מהאש. ממליחים שוב לפני הטעם ומניחים בצד על צלחת. חוזרים על הפעולה שוב עם הכמות הנוספת של הבשר (לא לשים את כל הכמות יחד במחבת כי יתבצע בישול ולא צלייה של הבשר, והתוצאה תהיה פחות טעימה). מחזירים את הבשר מהצלייה הראשונה למחבת עד להרכבת המנה.
9 הרכבת המנה: על גבי צלחת הגשה, מניחים את הפנקייק ומסדרים בטבעת את החצילים והגמבה לסירוגין. במרכז הפנקייק שופכים מעט טחינה ירוקה ומעליה מסדרים את נתחי האנטריקוט ומספר חתיכות בצל מקורמל. מעטרים בברנואז פלפל ירוק חריף (שזה פלפל ירוק קצוץ לקוביות הכי קטנות שאפשר).
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!