1 מכינים את הפסטה: מערבבים את הקמח, הסולת והביצים לתערובת אחידה ונותנים לה לנוח 10 דקות. לשים את הבצק 5-7 דקות, עד שהתקבל מרקם חלק ואחיד. חותכים ל-3 חתיכות. משטחים כל חתיכה למעין פיתה, ואז מרדדים בהדרגה במכונת פסטה עד לעובי של 2 מ"מ. חותכים את הפסטה בעזרת המכונה לצורת ספגטי.
2 מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה בסיר רחב ושטוח עם חצי כוס מים חמים וקליפת הלימון. כאשר הוא מומס מוסיפים מיץ לימון ומערבבים לתערובת אחידה.
3 במקביל מבשלים את הפסטה: מרתיחים מים בסיר בגודל בינוני עם כף מיץ לימון ומלח גס (בערך כף). מוסיפים את הפסטה למים ומכסים.כשעולה קצף ממי הבישול של הפסטה (לוקח 1-2 דקות) מסירים את המכסה, מוציאים את הפסטה בעזרת מלקחיים או מסננים ואז מעבירים לסיר עם הרוטב ומטגנים עד שכל הפסטה מצופה.
4 מוסיפים מלח לפי הטעם ומגישים.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.