1 מערבבים במיקסר את החמאה, הסוכר, סוכר הווניל והמלח. מוסיפים בהדרגה את הביצים ומערבבים להטמעה.
2 מוסיפים בהדרגה את הקמח, מערבבים רק עד איחוד ומניחים בצד.
3 מקלפים את התפוחים, חותכים לרבעים ונפטרים מהגרעינים. יוצרים בגב התפוחים חריצים בעזרת מזלג.
4 מקפיצים את רבעי התפוחים במחבת עם סוכר וחמאה עד שהם מתקרמלים. מניחים לצינון.
5 מעבירים את הבצק לתבנית משומנת ומסדרים מלמעלה את התפוחים בצורת פרח, כך שהחריצים פונים למעלה. משאירים מרווחים קטנים בין התפוחים, כדי שהבצק יתרומם ביניהם בזמן האפייה.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 מערבבים את החומרים לפיזור, ומפזרים על התפוחים.
8 אופים כ-45 דקות, או עד שהעוגה מוכנה.
9 מפזרים אבקת סוכר ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.