1 מחממים תנור ל-250 מעלות.
2 חותכים לדלעת היפנית את החלק העליון שלה ומרוקנים אותה. מורחים שמן קוקוס על הדפנות הפנימיות ואופים גם את הדלעת וגם את החלק העליון כ-15 דקות עד שמזהיב מלמעלה אך הדלעת עדיין יציבה.
3 מכינים את הטפיוקה: מביאים לרתיחה ליטר וחצי מים עם הלמון גראס, ההל והקינמון. מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים כ-15 דקות עד שפניני הטפיוקה מתחילים להפוך לשקופים אך בפנים נשאר עדיין גרעין קטן לבן. מסננים את הפנינים ושוטפים אותם במים קרים.
4 מכינים את הסירופ: מביאים לרתיחה את המים והסוכר ומבשלים עד שכל הסוכר נמס לגמרי. מוסיפים את חלב הקוקוס ומערבבים. מורידים מהאש.
5 מחממים שמן לטיגון עמוק.
6 קורצים עיגולים מהדלעת הרגילה בעזרת כפית או כפית פריזיאן. מטגנים את הכדורים בשמן עמוק עד שהם מזהיבים ומניחים על נייר סופג.
7 מסננים את השעועית ושוטפים אותה היטב. מייבשים, ומטגנים גם אותה בשמן העמוק כדקה בלבד. מעבירים לנייר סופג.
8 יוצרים את הקרמל: שמים במחבת חצי מכמות הסוכר וממיסים אותו על אש בינונית. כשהסוכר נמס, מוסיפים את הכמות הנותרת וממיסים גם אותה. מוסיפים בזהירות את המים והמלח ומערבבים עד לקבלת קרמל אחיד.
9 מחלקים את הקרמל לשתי מחבתות. באחת מוסיפים את כדורי הדלעת ומערבבים עד שהם מצופים לגמרי בקרמל. בשניה מוסיפים את השעועית ומערבבים עד שגם היא מצופה כולה בקרמל.
10 ממלאים את הדלעת היפנית בפניני הטפיוקה עד למחצית מהגובה שלה. ממלאים את שאר הגובה בסירופ הקוקוס. לא ממלאים לגמרי עד הסוף. מוסיפים את הדלעת והשעועית, מקשטים עם שבבי קוקוס קלוי ומגישים חם.