חומוס מסבחה עם שקדי עגל וסינטה קצוצה בסלסת פלפל קלויחומוס שהוא ארוחה שלמה: ממרח פלפלים קלויים, סלסת פלפלים חריפים, שקדי עגל וסינטה קצוצה, וכל זה מגיע על מנת חומוס ביתי נהדרת עם גרגרים. תמיד טענו שאפשר לחיות על חומוס, הנה ההוכחה
רחל בן אלול
| מאסטר שף
| פורסם 19/07/15 10:53
![]()
צילום: דניאל בר און, מאסטר שף
|
המצרכים :לשקדים וסינטה:
לחומוס:
לממרח פלפלים:
לפלפלים החריפים:
אופן ההכנה:1 להכנת החומוס: טוחנים במעבד מזון את גרגרי החומוס לקבלת ממרח. מוסיפים טחינה, מים ולימון,ממשיכים בפעולת הטחינה עד שהתקבל ממרח אחיד. מתבלים במלח לפי הטעם. 2 להכנת הפלפלים: חותכים את הפלפלים לקוביות גסות. טוחנים במעבד מזון את הפלפלים האדומים ביחד עם השום לממרח. מעבירים למחבת ומטגנים כ2-3 דקות. מוסיפים מלח, פלפל עלי כוסברה וכמון ומטגנים דקה נוספת. מורידים מהאש ושומרים בצד. 3 להכנת הפלפלים החריפים: טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון לממרח גס. 4 להכנת השקדים: מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן, 5 דקות מעל להבה בינונית או עד הזהבה. מוסיפים את השקדים וקוביות הבקר ומקפיצים על להבה גבוהה כדקה. מוסיפים מלח, פלפל, כמון ומעט כורכום וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות או עד שהשקדים התבשלו לחלוטין. 5 הגשה: מניחים מנת חומוס בצלחת הגשה. יוצרים שקע בחומוס ובו שמים מממרח הפלפלים האדומים. מעל שמים את השקדים והסינטה ומעליהם ממרח הפלפלים החריפים. מגישים ביחד עם פיתות. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |