1 להכנת החומוס: טוחנים במעבד מזון את גרגרי החומוס לקבלת ממרח. מוסיפים טחינה, מים ולימון,ממשיכים בפעולת הטחינה עד שהתקבל ממרח אחיד. מתבלים במלח לפי הטעם.
2 להכנת הפלפלים: חותכים את הפלפלים לקוביות גסות. טוחנים במעבד מזון את הפלפלים האדומים ביחד עם השום לממרח. מעבירים למחבת ומטגנים כ2-3 דקות. מוסיפים מלח, פלפל עלי כוסברה וכמון ומטגנים דקה נוספת. מורידים מהאש ושומרים בצד.
3 להכנת הפלפלים החריפים: טוחנים את כל המצרכים במעבד מזון לממרח גס.
4 להכנת השקדים: מטגנים את הבצל במחבת עם מעט שמן, 5 דקות מעל להבה בינונית או עד הזהבה. מוסיפים את השקדים וקוביות הבקר ומקפיצים על להבה גבוהה כדקה. מוסיפים מלח, פלפל, כמון ומעט כורכום וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות או עד שהשקדים התבשלו לחלוטין.
5 הגשה: מניחים מנת חומוס בצלחת הגשה. יוצרים שקע בחומוס ובו שמים מממרח הפלפלים האדומים. מעל שמים את השקדים והסינטה ומעליהם ממרח הפלפלים החריפים. מגישים ביחד עם פיתות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.