1 קולים חציל על האש, מקלפים ומסננים מנוזלים. מערבבים עם מעט צפתית מגוררת, מתבלים בפלפל שחור גרוס ומתקנים טעמים עם מלח. בקערה נפרדת מערבבים את חומרי מלית הגבינות (מתקנים תיבול אם צריך).
2 הבצק: מערבבים את חומרי הבצק במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת בצק אחיד.
3 מחלקים את הבצק לשניים, וחצי אחד עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר. מכינים מהחצי השני צורת נקניק ומחלקים לעיגוליים בינוניים שווים בגודלם.
4 מרדדים את העיגולים לעובי של חצי ס"מ, מניחים במרכזם מהמילוי וסוגרים לחצי ירח. מהדקים את הקצוות היטב, קורצים לצורת חצי ירח בעזרת כוס וסוגרים את השוליים סופית במזלג. חוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של הבצק.
5 מחממים תנור ל-180 מעלות.
6 מערבבים ביצה עם מעט מים ומורחים את הבורקיטס. מפזרים שומשום על הבורקיטס במילוי גבינה ושומשום וקצח על אלה במילוי חציל.
7 אופים 20 דקות, עד הזהבה.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.