1 פותחים את בצק העלים וקורצים ממנו עיגול. קורצים עיגול נוסף, וממנו קורצים עיגול קטן יותר כך שתיווצר טבעת. מניחים על העיגול המלא. אפשר להניח עוד טבעת. מתקבלת צורת כוס.
2 מחממים תנור ל-180 מעלות. מכניסים לתנור עד להשחמת הבצק. במחבת כבדה שמים את החמאה, מחממים מעט ומטגנים את התרד החלוט. מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את העגבניות והצנוברים, 3-4 כפות מנוזל הבישול של התרד (אפשר להחליף בציר ירקות, מים, או יין לבן) מבשלים כשתי דקות ,מכבים את האש.
3 ממלאים מזלף בגבינת הריקוטה, ומזלפים טבעת ריקוטה בכל כוס בצק עלים. מניחים בפנים כמות נדיבה מהתרד המוקפץ.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.