1 מערבבים את כל מרכי המרינדה בקערה.
2 חותכים את העוף לחתיכות בגודל נגיסה, מכניסים למרינדה ומשרים לשעה לפחות (אפשר להשרות זמן רב יותר).
3 משרים את הפטריות במים חמים למשך עשרים דקות. מסננים אבל שומרים את נוזלי הפטריות.
4 שוטפים את האורז תחת מים פושרים במשך דקה (במסננת).
5 מחממים שמן זית (או חמאה) במחבת או ווק, מטגנים את הבצלים והשום עם פלפל הסצ'ואן, עד שהבצל מזהיב. בשלב זה מוסיפים את הפטריות (הפונגי והפורטבלו) ומטגנים 2-3 דקות.
6 מוסיפים את האורז, מטגנים ומערבבים במשך דקה, מוסיפים את ציר העוף ועוד 150 מ"ל מנוזל הפטריות ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים לחום בינוני ומבשלים עוד 5-7 דקות נוספות עם מכסה. מערבבים עם מזלג בעדינות ומשאירים מכוסה.
7 מחממים את הווק על הלהבה הגבוהה ביותר. כשהווק רותח מכניסים את העוף ולאחר מכן (כאשר הוא חצי מוכן) מוסיפים גם את הירקות. כשהמנה נראית כמעט מוכנה (הירקות והעוף מבושלים) מוסיפים מעט מים ומאדים אותם במשך דקה.
8 מגישים את העוף על האורז, מקשטים עם ירקות צבעוניים (צ'ילי אדום, רצועות גזר, בצל ירוק, נענע טרייה).
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים