1 לסלט בצל: מערבבים את כל החומרים.
2 לקרם: בסיר מטגנים את הפלפל החריף והשום בשמן לדקה. מוסיפים את העגבניות והמלח. מבשלים על אש גבוהה 10 דקות תוך כדי מעיכת העגבניות במועך תפוחי אדמה. מועכים ומסננים את המיץ דרך מסננת בעזרת מצקת מרק.
3 למנגולד: מטגנים את המנגולד בכף שמן זית למשך דקה עד שהעלים קומלים מעט אך עדיין שומרים על צבע ירוק עז. מוסיפים שום ולימון ומערבבים עוד 10 שניות.
4 לשקדים: חותכים את השקדים לקוביות גסות. מתבלים בפלפל שחור ומקמחים בעדינות. מטגנים בשמן זית עד שהשקדים מקבלים מעטה זהוב ופריך מכל הצדדים והם מוכנים לחלוטין בפנים (השקד משנה את צבעו בפנים ללבן לכל אורכו).
5 הגשה: על תחתית צלחת מורחים חצי כוס קרם עגבניות. באמצע הצלחת מניחים גבעה של עלי מנגולד מסוננים בעדינות מנוזלים מיותרים, ועליה מסדרים את השקדים. מעל מניחים סלטון של בצל.
מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!