אופן הכנת רוטב העגבניות:
1 מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן הזית עד שמקבל גוון זהבהב.
2 מוסיפים את העגבניות למחבת ומועכים בעזרת מזלג.
3 מוסיפים את שן השום ו-2 עלי בזיליקום.
4 מוסיפים ½ כפית מלח, ½ כפית סוכר ו- ¼ כוס מים.
5 נותנים לרוטב להתבשל על אש קטנה למשך 20 דקות.
אופן הכנת החציל:
6 פורסים את החצילים לפרוסות בעובי של 2-3 ס"מ.
7 מפזרים מלח משני הצדדים של פרוסות החציל.
8 מטגנים את פרוסות החציל במחבת עם שמן קנולה מכל צד עד שהחציל מזהיב.
9 מניחים את פרוסות החציל על נייר מטבח.
הרכבת המנה:
10 מפזרים בצורת עיגול על גבי נייר אלומיניום כף מרוטב העגבניות.
11 מניחים על גבי הרוטב פרוסת חציל.
12 מכסים את הפרוסה ברוטב.
13 מניחים מעל החציל פרוסה של גבינת מוצרלה.
14 מניחים מעל המוצרלה פרוסה נוספת של חציל.
15 מכסים ברוטב.
16 מניחים מעל פרוסת החציל פרוסה נוספת של גבינת מוצרלה.
17 מניחים מעל המוצרלה פרוסה נוספת ושלישית של חציל.
18 מכסים שוב ברוטב ומפזרים גבינת פרמז'ן.
19 חוזרים על הפעולות על מנת ליצור 4 מנות אישיות.
20 אופים בתנור במשך 20 דקות ב- 180 מעלות.
אופן ההגשה:
מניחים מנה אישית באמצע צלחת שטוחה ומפזרים מעל קרעים של בזיליקום, שמן זית ופרמזן.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (4 מנות):
אנרגיה |
286 קלוריות |
חלבונים |
14 גרם |
פחמימות |
19 גרם |
שומנים |
17 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית- חלק ב' של העונה החדשה