1 ממיסים חמאה (20 גרם) בשמן זית. מכניסים בצל וסלרי קצוץ, ומרככים.
2 מוסיפים אורז ומחממים, מכסים ביין ומאדים. מוסיפים ציר עוף - מצקת אחת בכל פעם עד שהיא נספגת ואז עוד אחת ועוד אחת. מבשלים עד שהאורז מגיע לדרגת אל דנטה.
3 לקראת סוף התהליך מוסיפים פטרוזיליה קצוצה וטימין קצוץ. מורידים מהאש, מוסיפים חמאה (20 הגרם הנוספים) וחצי כפית מחית כמהין, מעט מיץ לימון וקונפי פטריות. מניחים להתקרר, מכינים רוטב בשמל.
4 מוסיפים את רוטב הבשמל לאורז, יוצרים כדורים, עוטפים בקמח, ביצה, ופירורי לחם (ממש כמו שניצל) ומטגנים בשמן עמוק.
5 מאדים דלעת עם ציר עוף, תימין ועוד קצת חמאה, טוחנים לקרם עם לימון ומלח.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.