המצרכים (4 מנות):לאטריות:
לשזיפים:
לקרם:
לקישוט:
אופן ההכנה:1 מביאים לרתיחה מים בסיר גדול ומבשלים את האטריות עד התרככות, לפי מספר הדקות שכתוב על האריזה. מסננים מהמים ומצננים 10 דקות. 2 מחממים תנור ל-180 מעלות. 3 מעבירים את האטריות לקערה ומוסיפים ביצה טרופה, סוכר ומחית וניל. משטחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ואופים 10-15 דקות. יש לשטח כמה שיותר ולוודא שלא יהיו חורים בין האטריות. 4 חותכים שזיפים לפרוסות ומבשלים בסיר קטן עם סוכר ופלפל אנגלי. מבשלים ומצמצמים נוזלים עד שהשזיפים רכים, לפחות 20 דקות. 5 חותכים 4 עיגולים באמצעות רינג מהאטריות האפויות, בקוטר 15-20 ס"מ. 6 מכניסים 2 מעיגולי הבצק לרינג וממלאים מעליהם שכבה של שזיפים. אופים בתנור כחצי שעה ומעבירים למקרר. שומרים את הרוטב של השזיפים שנשאר בסיר. 7 במיקסר מקציפים מסקרפונה עם שמנת מתוקה אבקת סוכר ומחית וניל עד קבלת קצפת יציבה. 8 מקפלים פנימה את הריקוטה בעדינות כדי לא לשבור את הקצפת. 9 מרכיבים את הקינוח: מניחים ברינג גבוה שכבה ראשונה של אטריות ושזיפים. מעל מניחים שכבה של אטריות בלבד. מעל שכבה של קרם מסקרפונה, עוד שכבה של אטריות בלבד, שכבה נוספת של הקרם ומעל שכבה של אטריות ושזיפים. מוזגים מעל את הרוטב מהסיר ומפזרים מעט גרידת לימון או ליים. מגישים קר. המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |