1 מכינים את הפיתות: מנפים את הקמח לקערה, שמרים שמרים וסוכר ומערבבים. מוסיים את המלח ומערבבים שוב. מוסיפים את המים בהדרגה, לקבלת בצק רך ומעט דביק.
2 לשים היטב עד שהבצק מתהדק ומתחיל להתנתק מהיד כ-8-10 דקות. מכסים את הקערה בניילון נצמד ונותנים לבצק לתפוח כשעה.
3 לאחר שהבצק הכפיל את נפחו מעבירים אותו למשטח מקומח, ומחלקים ל-4 כדורים שווים בגודלם ומשטחים אותם מעט עם היד לצורת פיתה.
4 מחממים את הגז לחום בינוני ומניחים מעליו את סיר גריל של פיתות. מניחים בעדינות כל פיתה במרכז הסיר וממתינים כדקה עד שהפיתה נאפת ונפתח כיס אוויר.
5 מכינים את הקציצות: מגרדים את הבצל, הקישוא ותפוח האדמה בפומפיה. סוחטים את הירקות מעט בידיים כדי שלא יהיו נוזלים ומוסיפים לקערה עם חזה העוף.
6 כותשים 2 שיני שום ומוסיפים לקערה. קוצצים את הכוסברה דק ומוסיפים גם כן לקערה.
7 מוסיפים 2 ביצים , מלח ופלפל ומערבבים את הכל לעיסה אחידה.
8 מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים מהבלילה קציצות שוות.
9 מחממים שמן לטיגון הקציצות, מניחים את הקציצות בשמן ומכסים במכסה עד שהן משחימות. הופכים את הקציצות ומטגנים ללא מכסה עד שהן זהובות ויפות.
10מכינים את הסחוג: חותכים את הפלפלים לרבעים גדולים ושמים בבלנדר, מוסיפים את שיני השום הקלופות, מעט מלח וצרור כוסברה. טוחנים את הכל לסחוג אחיד ומסננים את הנוזלים. מעבירים לצנצנת ויוצקים מעל שמן זית בנדיבות.
11 מכינים את סחוג עגבניות: את שאריות הסחוג שנשאר בבלנדר לא שוטפים. מוסיפים מעליו עגבניות חתוכות לרבעים, מלח וצרור כוסברה, טוחנים את הכל למרקם של סלסה.
12מגישים: חוצים את הקציצות לאורכם ושמים בפיתה יחד עם סחוג העגבניות.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.