1 הפטריות: מכניסים לסיר את הפטריות, השום הפרוס, הכוסברה והשמיר. מוסיפים חומץ ומים ביחס של 2:1 וכפית סוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים כ-40 דקות. מסננים ומקררים.
2 רוטב עגבניות: קוצצים את הבצל ומטגנים עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את העגבניות ומטגנים כמה דקות. מוסיפים מלח ופלפל, את העגבניות המרוסקות ומעט סוכר. מביאים לרתיחה, מנמיכים האש ומבשלים כשעה. בודקים ומתקנים תיבול לפי הצורך.
3 הנקניקיות: מערבבים הבשר והשומן עם הגבינה, המלח והפלפל ומוסיפים מי קרח בכמות של כ-10 אחוז מהמסה. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות. ממלאים את המעי בעזרת מכונת נקניקיות או מטחנת בשר עם ראש מתאים, וצולים על מחבת פסים באש בינונית. הופכים לעתים קרובות.
4 הלחם: מערבבים שמנת, שמרים, סודה לשתייה, מלח וסוכר עם רבע כוס מים פושרים. מוסיפים 4.5 כוסות קמח בהדרגה, כוס אחת בכל פעם, ומערבבים. במידת הצורך מוסיפים בהדרגה את הכוס החמישית. כשמגיעים למרקם בצקי מעט דביק מעבירים למשטח מקומח ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
5 שמים את הבצק בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוח כשעה, עד שהוא מכפיל את נפחו. מוציאים, נותנים מכה להוצאת האוויר ולשים עוד 5 דקות. יוצרים את הצורה הרצויה (חלה קלועה, כיכר וכו'), מניחים בתבנית, מכסים ונותנים לבצק לתפוח שוב כ-40 דקות. אופים בחום של 170 מעלות כ-30 דקות, עד שהלחם נראה אפוי מלמעלה. מוציאים ומקררים על רשת. מגישים את הנקניקיות בתוך הרוטב, ולצדן לחם, פטריות כבושות, קוויאר וודקה קפואה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים