1 שמים את האורז בסיר קטן. מוסיפים כוס מים ומעט מלח ומביאים לרתיחה מעל להבה גבוהה. מכסים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל 17 דקות, עד שהאורז רך. מכבים את הלהבה ונותנים לאורז לנוח 5 דקות נוספות. מערבבים מעט והוא מוכן לשימוש.
2 מחממים מחבת מעל להבה בינונית עם מעט שמן זית. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב 7 דקות, עד שהבשר התבשל לחלוטין ולא נותרו נוזלים במחבת. מוסיפים את האורז, מטגנים דקה נוספת, ואז מעבירים לקערה.
3 מערבבים ביחד עם הבצל הירוק והמטוגן, הפטרוזיליה ו-3 כפות פירורי לחם. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. בוחשים פנימה ביצה אחת, את הביצה השנייה טורפים בקערה. מכניסים למקרר ל1/4 שעה כדי שהתערובת תתקרר.
4 יוצרים כדורים בגודל כדור פינג-פונג מצפים בביצה ופירורי לחם. מסדרים על מגש עם נייר אפייה, מכנסים למקפיא ל 1/4 שעה.
5 מחממים שמן לטיגון עמוק.
6 מוצאים ומטגנים את הכדורים 3 דקות (בשלושה סבבים) עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג ומגישים עם סלסת עגבניות.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.