1 בצק עלים: מניחים את הקמח על משטח העבודה ומפזרים מעליו את המלח. יוצרים גומה באמצע הקמח ושופכים לתוכה את המים והחמאה המומסת.
2 בעזרת קלף מכניסים בכל פעם מעט קמח לתוך הגומה, נעזרים בקלף לחיתוך הבצק ולערבוב עד לאיחוד החומרים. לא ללוש ולערבב יותר מדי את הבצק, רק עד לאיחוד מינימלי של החומרים.
3 מכניסים למקפיא לקירור של חצי שעה לפחות (אם יש זמן אז יותר).
4 מרדדים 260 גרם חמאה למלבן בגודל חצי מגודל הבצק שהכנו. יש להגיע לחמאה שהיא יחסית גמישה ורכה (ניתן לבדוק זאת על ידי גלגול החמאה, אם היא מתגלגלת בקלות החמאה מוכנה). שומרים בקירור.
5 מחממים במחבת שמן זית, בלסמי, סוכר, מלח, פלפל ועלי תימין ומוסיפים את הבצלים. מבשלים כ-10 דקות עד לקבלת קרמול עדין של הבצל.
6 מסדרים את הבצלים המקורמלים בתבנית האפייה, כשהחלק החתוך שלהם כלפי מטה.
7 בחזרה לבצק: מוציאים את הבצק מהמקפיא ואת החמאה מהמקרר.
8 תחילה יש לכרוך את החמאה: מניחים את עלה החמאה במרכז הבצק, ומקפלים משני צידי הבצק, כמו מעטפה, כך שכל החמאה תהיה מכוסה לגמרי.
9 עוברים לקיפולים: מסובבים את הבצק ב-90 מעלות (כדי שהקיפול יהיה מאונך) ואז מרדדים אותו לרצועה ארוכה. מקפלים פנימה שליש על שליש על שליש. מסובבים שוב ב-90 מעלות וחוזרים על אותו קיפול - שליש על שליש על שליש. מסובבים שוב ב-90 מעלות ועכשיו עושים קיפול של 4: מקפלים בצד אחד רבע כלפי פנים, בצד השני 3/4 ואז מניחים אחד על השני.
10 מניחים במקפיא לקירור לחצי שעה לפחות.
11 לאחר חצי שעה של קירור מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו כ-4 ס"מ יותר מקוטר תבנית הטארט (כך שתישאר טבעת גדולה ב-2 ס"מ מקוטר התבנית).
12 בעזרת מערוך מניחים את עיגול הבצק מעל הבצלים שבתבנית. מהדקים את הבצק במסגרת כדי שהנוזלים לא יוכלו לברוח.
13 אופים בתנור ב-200 מעלות למשך 35 דקות.
14 מוציאים מהתנור והופכים על צלחת הגשה עמידה בחום.
15 חותכים עיגולי גבינת עיזים ומניחים על הבצלים, מפזרים מעל תימין ושמן זית ומכניסים לתנור במצב גריל לעוד 5 דקות, עד לצריבה קלה של הגבינה.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.