1 בעזרת סכין, חורצים חריצים לכל אורך הכתף.
2 גורסים במטחנה או בעלי ומכתש את כל התבלינים יחד ומורחים יחד עם המלח על כל חלקי הכתף. מורחים גם שמן זית על הכתף, גם לתוך החריצים שיצרנו.
3 מחממים תנור ל-180 מעלות.
4 צולים את הכתף במחבת חמה וגדולה מכל הצדדים עד שהיא משחימה מעט. שופכים את המים למחבת ומכסים אותה היטב בנייר אפייה ובנייר כסף, כמה שיותר אטום (אפשר גם להדביק את נייר הכסף עם בצק מתערובת של מים וקמח כדי לוודא את האטימות).
5 מעבירים את המחבת האטומה לתנור ואופים כשעה וחצי. מורידים את הכיסוי ומגישים את הכתף.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.