1 מחממים שמן לטיגון עמוק.
2 מערבבים בקערה את הטונה, הפלפל, הבצל, הכוסברה והמלח.
3 שוברים את הביצים לקערה נפרדת (אחת בכל פעם) ומקפידים שהחלמון ישאר שלם.
4 השלב הזה צריך להתרחש במהירות: כשהשמן חם מניחים בו בזהירות עלה סיגר אחד כך שרק חצי ממנו נוגע בשמן וממשיכים לאחוז בצד שמחוץ לשמן. שופכים מעליו קצת מתערובת הטונה ואת הביצה ומניחים מעל את החצי השני של עלה הבצק.
5 מטגנים את הבוריק עד שהוא מזהיב ומוציאים לנייר אפייה.
6 מכינים את הרוטב: טוחנים את כל מצרכי הרוטב בבלנדר עד לקבלת רוטב אחיד ומגישים לצד הבוריק החם.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.