1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 מערבבים את הפטרוזיליה היבשה הכוסברה היבשה, האורגנו, והרוזמרין הקצוץ עם מעט מלח, פלפל, שמן הזית, מיץ הלימון וגרדת הלימון.
3 מורחים מתחת לעור של העוף את התערובת וגם מעסים אותו איתה מבחוץ. את שארית הרוטב מכניסים לחלק הפנימי של העוף, יחד עם חצי לימון. אופים כשעה בתנור, עד שהעוף שחום ומוכן.
4 חותכים את הגזר, הבטטה, השאלוטס, השום ותפוחי האדמה לפרוסות ומערבבים עם שומן העוף, שמן הזית, מלח ופלפל. אופים בתנור כ-45 דקות עד שהירקות שחומים ורכים. כל 15 דקות בערך אוספים את הנוזלים מהתבנית ומפזרים על פרוסות הירקות.
5 מגישים את העוף יחד עם הירקות.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.