1 מערבבים שקדים, סוכר ומחית פיסטוק במהירות איטית במיקסר עם ראש הקצפה.
2 מוסיפים חלבונים לאט לאט עד שמתקבל מרקם סמיך אך לא קשה (לא תמיד צריך את כל כמות החלבונים). מעבירים את התערובת לשקית זילוף.
3 מרפדים תבנית בנייר אפייה ומציירים בצורת שבלול עיגולים עם התערובת בשקית הזילוך. מניחים בצד ל-15 דקות ובינתיים מחממים את את התנור ל-150 מעלות.
4 אופים את עיגולי הבצק 10 דקות עד שהם מזהיבים. מוציאים מהתנור, מצננים ומניחים על צלחת הגשה. מקררים שעתיים.
5 מכינים את קישוט הכנאפה: ממיסים את החמאה במיקרוגל. מערבבים עם שערות הכנאפה ואופים בתנור עד שהשערות זהובות ופריכות. שומרים בצד.
6 מכינים את הקרם: שמים את החלב עם חצי מכמות הסוכר בסיר עם מקל הוניל חצוי ומגורד פנימה. מביאים לרתיחה ומכבים את האש.
7 טורפים חצי מהסוכר עם החלמונים. מוסיפים קורנפלור וטורפים עד שאין גושים.
8 יוצקים מעט מהחלב החם על החלמונים וטורפים. מוסיפים את החלבונים לסיר החלב ומבשלים על להבה נמוכה עד שרותח ומסמיך. מבשלים עוד כדקה ומכבים את האש. מוסיפים חמאה ומי ורדים וטורפים היטב עד שהקרם חלק לגמרי. מעבירים לכלי נקי, מצמידים ניילון נצמד לפני השטח של הקרם ומקררים במקרר עד שהקרם קר לגמרי.
9 מעבירים את הקרם הקר לקערת מיקסר ומקציפים כ-30 שניות (נזהרים לא להקציף יותר מדי). מעבירים לשק זילוף עם צנטר עגול ומזלפים עיגולים על הבסיסים שאפינו. מסדרים תותים ומפזרים עלי ורדים ופיסטוקים. מעבירים למקרר.
10 מכינים את קרם המסקרפונה: מערבבים את המסקרפונה עם אבקת הסוכר, גרידת התפוז והוניל. מעבירים לשף זילוף ומזלפים עוד עיגולים על הקינוח.
11 מכינים את התאנים: מערבבים את הדבש עם ההל והקינמון. חותכים את התאנים ל-4, מברישים אותם בתערובת הדבש ומקשטים איתם את המנה. מקשטים בשערות הכנאפה הקריספיות ומגישים.
המתכונים מובאים כפי שנשלחו על ידי המתמודדים.