1 מכינים את הבצק: טוחנים במעבד מזון את החמאה קרה עם הסוכר. ברגע שהתאחד, מוסיפים את הקמח והמלח לעיבוד קצר עד שמתקבלים פירורים. מוסיפים את הביצה ומפעילים לעוד כ-10 שניות, עד שהבצק הופך לפתיתים לחים גדולים. מוציאים את הפתיתים מקערת המעבד למשטח עם ניילון נצמד, אוספים לכדור, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר לחצי שעה לפחות.
2 מכינים עגבניות מקורמלות: במחבת כבדה שאפשר להכניס לתנור (קוטר 24 בערך) ממיסים את החמאה עם הסוכר ומיץ התפוזים. מבשלים על להבה בינונית לבעבוע סוער תוך ערבוב, עד שנוצר קרמל בגוון חום ענברי. מוסיפים את העגבניות ואת עשבי התיבול ומנערים את המחבת כך שהם יצופו מכל הכיוונים. משאירים על אש נמוכה עם בחישה מדי פעם כ-10 דקות.
3 מכינים את הדגים: מבשלים בסיר קטן את היין עם התבלינים והשמן עד שהנוזלים מצטמצמים לחצי מנפחם המקורי. מצננים. מערבבים את מיץ התפוז והלימון בקערה. מניחים בקערה את הפילטים של הברבוניה ומשהים לכבישה של 5 דקות. מוסיפים למיץ ההדרים את תערובת היין המתובל ומניחים לעמוד עוד 15 דקות.
4 מרדדים את הבצק הקר לעובי של כ-5 ס"מ, לעיגול גדול מעט מהמחבת עם העגבניות (מומלץ לרדד על ניילון נצמד או נייר אפיה ואז להעביר איתו).
5 מכסים עם הבצק את העגבניות ומקפלים את השוליים על דפנות המחבת, בינן לבין העגבניות. מחוררים ארובה עם מזלג בכמה מקומות ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-40 דקות. מוציאים כשהבצק כבר חרוך בהיקף.
6 לאחר ההוצאה ממתינים מספר דקות והופכים על צלחת הגשה. את הדגים הכבושים שוזרים בין העגבניות ומטפטים על כל אחד מספר טיפות מנוזל הכבישה.בהגשה ניתן לפזר מעל מעט עלי כוסברה, קוביות בצל קטנות ופלפל חריף קצוץ דק.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.