1 ממליחים את הדג ומניחים בצד עד הטיגון.
2 מטגנים בשמן זית במחבת רחבה את הזוקיני עד שצלוי ורך אבל לא שחום מדי וממליחים.
3 שורפים את העגבניות על אש גלויה, מקלפים וקוצצים. במחבת מחממים מעט שמן זית ומטגנים את העגבניות והשום כמו למטבוחה בערך רבע שעה. מוסיפים מלח וממרח פלפלים, מבשלים לאיחוד, מכבים אש ונותנים להתקרר.
4 מחממים שמן לחום נמוך יחסית ומכניסים את מקלות התפ"א לריכוך וטיגון ראשוני. מוציאים למסננת. מכבים את האש ונותנים לתפ"א להתקרר. מחממים את השמן שוב לחום יותר גבוה, מכניסים את הצ'יפס לטיגון נוסף עד הזהבה יפה. מוציאים למסננת וממליחים.
5 קורעים ביד את החסה, וטוחנים יחד את מרכיבי הרוטב.
6 מקמחים את הדג המומלח מכל הכיוונים ומנערים מעודפים. מטגנים בשמן עמוק עד לפריכות (לא לפחד לייבש העצם שומרת על עסיסיות הדג).
7 מרכיבים: בצלחת גדולה מניחים את החסה ומעליה מזליפים מהרוטב. לצידה מניחים מהזוקיני, מעליו פלפל חריף, לצידו כף או שתיים של סלט עגבניות שרופות, מעל מניחים ביצת עין ובצד צ'יפס. מעל הכל מסדרים דג מטוגן, מפזרים מעט מלח ים ופלפל שחור ומגישים עם לימון לסחיטה. אוכלים בידיים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.