1 במיקסר עם וו לישה לשים את כל המרכיבים במשך 3 דקות במהירות נמוכה עד שמקבלים גוש בציק אחד. לאחר 3 דקות מגבירים את המהירות להכי גבוהה, שהבצק יכה בקערת המיקסר. מורחים בשמן זית, עוטפים בניילון נצמד. ומניחים ל-40 דקות (עדיף ליד תנור חם).
2 קולפים את כל התפוחים וחותכים לקוביות קטנות. מטגנים במחבת עם חמאה, סוכר וקינמון. בסוף הבישול, כשהתפוחים לא רכים מאוד, מוסיפים גרידת לימון ומעבירים למסננת. מסננים את הנוזלים ומעבירים לקירור במקרר.
3 מערבבים חלמונים עם סוכר על בן מארי עם מקל וניל. מרתיחים את החלב, מאחדים טמפרטורות, ומקציפים את כל התערובת.
4 מקמחים היטב את משטח העבודה, ומרדדים את הבצק לעלה דק. מרכיבים על גב כפות הידיים ומותחים עד שהבצק נעשה דק. מורידים קצוות עבים ומורחים בחמאה מומסת.
5 מערבבים את האגוזים, הפתי בר והפיסטוקים. מפזרים את התערובת בשליש התחתון של הבצק ומעל מניחים ממלית התפוחים. מגלגלים כ-5 גלגולים, מורחים בחמאה מומסת ומכניסים לתנור על 190 מעלות טורבו עד להזהבה.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כפי שנמסרו על ידי המתמודדים.